Grenröret är klart

26/09/12 0 COMMENTS

En rejäl milstolpe är passerad i och med att grenröret nu är klart. Det har varit en rejäl kvarnsten runt halsen och det har krävt att jag tar hjälp av flera olika firmor/personer på grund av att det är så svårt att bearbeta en fläns till Nordmotorn. Det vinklade delningsplanet kräver att man kan bearbeta i en vinkel som inte är 90 grader och samtidigt veta var hålets kanter faktiskt hamnar jämfört med de andra hålen i flänsen. En NC-fräs med andra ord, eller som det skulle visa sig, en vattenskärmaskin och en klurig operatör!
STORT tack till Pelle på Wargia i Vänersborg!

Själva rören har jag ritat upp så många gånger i CAD nu att jag aldrig vill göra det igen. Otroligt tålamodskrävande arbete men nödvändigt om man vill slippa frustrationen när man står med vinkelslipen och svetsen i garaget istället, det är ju väldigt mycket enklare att ändra i CAD än att kapa om ett rör faktiskt.
Det var faktiskt löjligt bra passform när jag väl fick allt kapat och hållt på plats. När man dessutom utnyttjar kompisar till själva svetsningen så är det en bra idé att ha allt förberett ordentligt så man kan få hjälp fler gånger.
Passade på att få dit en bung för avgastempgivare också, väldigt bra att ha för mappning och för eventuell felsökning.

Currently there are no comments related to this article. You have a special honor to be the first commenter. Thanks!

Leave a Reply