Broms

Varför uppgradera?


Under utveckling
Status just nu (2/4):
Konstruktion av konsoller


I samband med motoruppgraderingen så har behovet av större bromsar blivit uppenbart, tidigare har standardkomponenter från Alfettaserien funkat dvs aluminiumok och ventilerade skivor från de fembultade modellerna. Troligen kommer inte detta funka tillsammans med den nya turbomotorn och 235mm däck.
Brembo ok inhandlades, dessa har radiell montering vilket är ganska ovanligt för att vara standardgrejer, skivor hittades också via Brembos utomordentliga katalog som innehåller ritningar. Det som behöver fixas är en navstyrning till skivan och en konsoll för oket.
Navstyrningen fick lite andra detaljer såsom rotationsstopp för hjulskruvarna och funkar dessutom som hållare för dessa mha greppassning. Funkar perfekt.
Själva konsollerna för framoken väntar på att bli frästa. ett par enkla L-profiler egentligen, symmetriska för enkelhetens skull.

De nya skivorna är 315mm i diameter och 28mm tjocka, en rejäl uppgradering från standard 269mm dia, 22mm tjocka. Trots detta väger en skiva bara 800g mer, detta pga aluminiumnav. Inte illa alls.