Maskin

Alfa Romeo GTV 2000 -77

Snabba fakta:

Motor: 2.0 DOHC Turbo
Växellåda: 5-växlad manuell
Längd: 4260mm
Bredd: 1664mm
Hjulbas: 2400mm
Vikt: ca 920Kg

Bilen byggdes runt -94 och är fram till -07 endast lätt modifierad/förfinad av mig för att passa min kropp och körstil bättre. Små saker som att jag bytt till en stol som passar mig och en djup ratt, ett fotstöd har även letat sig in under vänsterfoten.

Bilen genomgår nu en omfattande uppdatering som från början var inför säsongen -10. Klassbyte och i princip inget lämnas orört. Motor, Chassie, Bromsar, Elsystem, Bränslesystem osv byts ut. Kommande säsong kommer bli nåt av en provsäsong helt enkelt. Alla parametrar i luften samtidigt. Tur att jag bygger ut datalogsystemet.

Motorbygget driver uppgradering av dels bränslesystemet då förgasartanken saknade returledning, den sitter dessutom på vänstersidan på GTVn, inte optimalt. Bromsarna som innan klarade av uppgiften galant behöver biffas till om man dubblar effekten, det säger sig själv. Passar på att byta fjädersetup både fram och bak då balansen har varit lite väl inriktad mot överstyrning för att man som förare skall känna sig helt bekväm. Tre uppsättningar fjädrar med olika styvhet har inhandlats för utvärdering på banan.

För att kunna hålla reda på vad som händer med bilen har jag sen tidigare en Race Technology DL1, en datalogger med dubbla accelerometrar, GPS och ett gäng analoga ingångar. Inför stundande körningar så fyller jag nu ingångarna med diverse mätkanaler för att få mätdata på hur bilen och inte minst hur jag själv uppför oss.

De olika uppdateringarna på bilen kommer finnas under egna rubriker under “Maskin” i menyraden. Saknar du nåt eller har önskemål om vad du vill läsa så går det aldeles utmärkt att skicka ett mail eller använda kontaktsidan för att kommunicera med mig.